تاریخچه مرکز
امروزه با توجه به پیشرفت چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف علمی و صنعتی و با توجه به تحریمهای متعدد خارجی لزوم ایجاد مراکزی جهت پرورش و حمایت از طرحهای مبتنی بر دانش بیش از پیش احساس می شود. از این رو اقدامات اولیه جهت تاسیس و راهاندازی مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی گرگان از سال 1390 صورت پذیرفت. پس از پیگیریهای متعدد موفق به اخذ مجوز اصولی و فعالیت مرکز رشد گردید. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن اعلام موافقت اصولی تاسیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، مقرر گردانید:
- تعداد واحدهای پیشبینی شده برای پذیرش و استقرار در مرکز رشد در برنامه 5 ساله حداقل 100 واحد منظور گردد.
- زمینههای فعالیت مرکز رشد با توجه به توانمندیهای منطقه، حداقل 80% در زمینههای تخصصی زیر باشد:
الف. کشاورزی(با تأکید بر پنبه و دانههای روغنی) و صنایعغذایی
ب. صنایعچوب و کاغذ
ج. شیلات(با تأکید بر خاویار و ماهیان خاویاری)
د. منابع طبیعی
- جهت سهولت دسترسی و تعامل با جامعه و مشتریان واحدهای فناور، دسترسی مستقل از دانشگاه برای مرکز رشد در نظر گرفته شود.
- برای جذب حمایت مالی مرکز رشد از استانداری و سایر دستگاهها توسط دانشگاه اقدام شود.
- برای ایجاد ارتباط و تعامل مرکز رشد با پارک استان، یک نماینده از پارک در شورای مرکز رشد حضور داشته باشد.
مرکز رشد دانشگاه در نظر دارد با اعتماد به پشتوانه انسانی متخصصین داخلی، گامی مؤثر در جهت خودکفایی علمی و استقلال فناوری در صنعت کشاورزی و منابعطبیعی بردارد. این هدف ایجاد بستری مناسب جهت پاسخگویی به تمامی نیازهای کشاورزی و منابعطبیعی در قالب انجام متمرکز پروژهها و استمرار فعالیت تحقیقاتی تا تجاری سازی ایدهها امکانپذیر است. این هدف به خودی خود زمینه را برای اشتغالزایی نخبگان دانشگاهی ایران اسلامی و جلوگیری از فرار مغزها فراهم میآورد.
بر این اساس، مخاطبان اصلی مرکز رشد را سه گروه فارغالتحصیلان دانشگاههای تخصصی منطقه و استان، نخبگان علمی شاغل در بخش کشاورزی و منابعطبیعی و افراد ماهر و پیشکسوتان صنایع کشاورزی و منابعطبیعی و سایر علوم مرتبط تشکیل میدهند.